Składniki: główka kapusty (ok. 1,5 kg) 3 cebule 2 marchewki koncentrat pomidorowy 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki margaryny pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją wodą i gotować około 5 minut. Po tym czasie skropić całość sokiem z cytryny i gotować nadal około 5 minut. W między czasie cebulę posiekać…
Tag: warzywne
Listy
Smażone ogórki
by Krystian Walewski • • 0 Comments
Składniki 2 ogórki łyżeczka ziół prowansalskich jajo bułka tarta mąka biały pieprz sól olej do smażenia Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, które posypać ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu posypać solą.
Listy
Zapiekany kalafior z serem
by Karol Antoniuk • • 0 Comments
Składniki kalafior 3 cebule 3 jaja 2 łyżki masła cukier żółty ser sól pieprz Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. W między czasie cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas włożyć kalafiora i kilka minut trzymać na ogniu. Następnie wbić jajka i delikatnie mieszając smażyć do ścięcia jaj. Doprawić…
Listy
Ziemniaki z rokpolem i koperkiem
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 60 dag ziemniaków 10 dag rokpola 3 cebulki łyżka oliwy łyżka uprażonych pestek dyni pęczek koperku Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym odcedzić, obrać i pokroić na plastry. Następnie ser rozdrobnić widelcem i posypać ziemniaki. Cebulki pokroić w krążki i również posypać ziemniaki. Całość skropić oliwą i na wierzch rozsypać pestki…

