.jpg)
Składniki:
- ½ kg czerwonej cebuli
- ¼ szkl oliwy z oliwek
- 5 dag miodu
- ½ szkl octu winnego
- ¾ szkl czerwonego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
.jpg)
Składniki: 1 cukinia 2 łyżki oleju 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie umyć po czym pokroić w grube plastry. Każdy plaster posmarować olejem. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać ziołami prowansalskimi. Smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanej patelni.
Składniki: 1 kg pomidorów 1 szkl octu winnego kilka ząbków czosnku kilka listków bazylii kilka ziaren pieprzu oliwa z oliwek sól Sposób wykonania; Do 1 szklanki wody wlać ocet i doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć pomidory i odstawić na 5 minut. Po tym czasie je odcedzić i przełożyć do słoika. Każdą warstwę przekładać plasterkami czosnku,…