Składniki: 4 ziemniaki cebula 3 ząbki czosnku czerwona papryka łyżeczka kuminu łyżeczka bazylii łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 20 dag zielonych papryczek chili 300 g kukurydzy 2 szkl mleka Sposób wykonania: Ziemniaki pokroić w kostkę po czym zalać je 2 szklankami wody i gotować je około 20 minut. W między czasie w innym garnku zagotować…
Tag: warzywne
Porady i Ciekawostki
Chowder kukurydziany
by Donata Kujawska • • 0 Comments
Składniki: 4 szkl pokrojonych na duże kawałki ziemniaków cebula zielona papryka 2 szkl mrożonej kukurydzy 1 szkl mleka zagęszczanego Sposób wykonania: Do rondelka wrzucić ziemniaki, posiekana cebulę oraz paprykę. Całość zalać wodą aby warzywa były nią przykryte. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 minut. Po tym czasie dodać kukurydze i gotować kolejne 10 minut.…
Porady i Ciekawostki
Sałatka z batatów w jogurcie
by Klaudia Maślanka • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Potrawka z wołowiny z pomidorami
by Roksana Herman • • 0 Comments
Składniki: łyżka oliwy z oliwek 45 dag mielonej wołowiny ½ szkl posiekanej cebuli ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 ½ szkl pomidorów z puszki 2 ziemniaki 1 szkl marchewki pokrojonej w plasterki ½ szkl posiekanego selera Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć wołowinę. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać,…
Porady i Ciekawostki
Fasola duszona z kiełbasą
by Justyna Miller • • 0 Comments
Składniki: 45 dag suszonej fasoli Kinder 1 ½ l bulionu z kury 2 szkl wody 45 dag wędzonej kiełbasy 1 szkl kaszy jęczmiennej 2 liście laurowe ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka tymianku Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić i opłukać pod bieżącą wodą. Zalać ją bulionem oraz wodą. Dodać…