Składniki:
- 4 ziemniaki
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- czerwona papryka
- łyżeczka kuminu
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 20 dag zielonych papryczek chili
- 300 g kukurydzy
- 2 szkl mleka
Sposób wykonania:
Ziemniaki pokroić w kostkę po czym zalać je 2 szklankami wody i gotować je około 20 minut.
W między czasie w innym garnku zagotować ½ szkl wody i podgotować w niej posiekaną cebulę, czosnek oraz paprykę.
Po około 5 minutach dodać kumin, bazylię, sól oraz pieprz i gotować kolejne 5 minut.
Następnie utłuc ziemniaki razem z wodą w której się gotowały po czym dodać cebulę z czosnkiem i papryką.
Dodać jeszcze kukurydzę, mleko oraz posiekane chili.
Dokładnie wymieszać i podgrzewać ostanie 5 minut.