Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywna

Sałatka z mięsa

Składniki: 1 opakowanie groszku konserwowego 1 duża czerwona papryka 15 dkg ugotowanego chudego schabu lub cielęciny kilka liści sałaty sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Sałatę pokroić w paski. Mięso pokroić w kostkę. W szklanej salaterce wymieszać mięso, osączony groszek konserwowy, paprykę, sałatę, majonez…

Sałatka z gotowanych porów

Składniki: ½ ugotowanych porów/ białe części/ 3 średnie kwaśne jabłka ½ szklanki majonezu 3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku 2 pomidorki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Pory pokroić na nieduże kawałki. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem do smaku. Wierzch posypać posiekanym zielonym koperkiem,…

Sałatka ze szparagów Ryśka

Składniki: ½ kg szparagów 15 dkg szynki drobiowej 3 ugotowane na twardo jajka ½ szklanki majonezu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru Sposób przyrządzenia: W lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru ugotować szparagi tak, aby się nie rozgotowały. Odcedzić i pokroić na kawałki. Ugotowane jajka obrać, pokroić na cząstki, drobiową szynkę pokroić w paseczki.…

Sałatka z kalafiorów Konrada

Składniki: 2 kalafiory ½ słoiczka majonezu ½ posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Kalafiory umyć, ugotować, odcedzić , wystudzić, podzielić na różyczki. Ułożyć na półmisku, polać majonezem i posypać zieloną natką pietruszki, oprószyć solą, pieprzem i cukrem do smaku.