Składniki:
- 1 kg kalmarów
- 2 cytryny
- 2 szklanki mąki
- olej, sól, pieprz do smaku
Składniki: 2 kg średniej wielkości okoni mąka pszenna wymieszana z mąką ziemniaczaną do panierowania olej Sos: 10 dkg wędzonego boczku w plastrach 10 dkg pieczarek 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/3 łyżeczki tartego imbiru sos sojowy do smaku sól, pieprz, cukier do smaku zielenina do dekoracji Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić pozostawiając głowy z których usuwamy…
Składniki: 80 dkg dorsza lub innej wędzonej ryby 2 jabłka 2 kiszone ogórki 2 małe pomidory 1 dużą cebulę 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól, ocet, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Dorsza obrać ze skóry i ości. Jabłka, ogórki i pomidory pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę i dodać…