Skład: cielęcina pieczarki 1 duża cebula 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego przyprawy 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, przyprawić i odstawić ok. godzinę. Ciasto francuskie rozmrozić tak, rozwałkować na odpowiedni płat.. Pieczarki umyć, odsączyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju, następnie dodać pieczarki. Wszystko razem chwilę podsmażyć, przyprawić…
Tag: w cieście
Karp
Karp w cieście naleśnikowym
by tinca • • 0 Comments
Składniki 2 karpie 2 cebule pieprz i sól 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1/2wody ½ szklanka mleka Sposób wykonania: Sprawionego karpia porcjujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, następnie obkładamy rybę cebulą po czym odstawiamy do lodówki na 2 godz. W tym czasie należy przygotować ciasto naleśnikowe. Łączymy wszystkie składniki…