Składniki:
- 4 udka
- 2 łyżki masła
- kilka cebulek szalotek
- 1 op śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka mąki
- 1 łyżka masła
- 1 żółtko
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- ½ cytryny
- sól
- biały pieprz
- ¾ szkl bulionu warzywnego
Składniki:
Składniki: 70 dag udek z kurczaka ½ łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z umytych udek zdjąć skórę i usunąć kości. Następnie rozbić je tłuczkiem i natrzeć oliwą z oliwek, musztardą, solą oraz pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wyjąć z lodówki i…
Składniki:
Marynata:
Składniki: 4 udka z kurczaka 2 małe tuszki z kurczaka/ po 1,20 kg/ ½ szklanki oleju 4 ząbki czosnku ½ pęczka świeżego rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jedną tuszkę podzielić na pół, drugą na ćwiartki. Wszystkie części kurczaka umyć, osuszyć. Ząbki czosnku pokroić w cienkie płatki. Listki rozmarynu posiekać. Olej wlać do miseczki,…