Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: twarożek

Dip zielony na twarożku

Składniki: 20 dag twarożku 1/2 szklanki śmietany zielony ogórek po  2 łyżki posiekanej natki, bazylii i tymianku 2 zmiaż¬dżone ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Twarożek wymieszać ze śmietaną po czym dodać obrany ogórek drobno pokrojony, posiekane zioła i ząbek czosnku. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Galaretka ze świeżych poziomek

Skladniki: 300 g poziomek 300 g twarożku homogenizowanego 2 jajka 100 g cukru 2 łyżeczki żelatyny 1 cytryna Sposób wykonania: Żółtka  utrzeć razem z cukrem po czym dodać do nich przetarte poziomki  , twarożek i połowę skórki startej z cytryny. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze żelatynę wymieszaną 80ml wody. Ponownie wymieszać i gdy…

Pasta chrzanowa na twarożku

Składniki: 200 g twarogu 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki śmietany ½ pęczka koperku sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć dokładnie wymieszać. Następnie dodać do niego chrzan, śmietanę oraz posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny oraz cukrem.

Pasta z twarogu i rzodkiewek

Składniki: 200 g twarogu 2 pęczki rzodkiewek ½ pęczka koperku sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce po czym odstawić. Gdy puszczą sok, odcisnąć go i dodać do nich rozgnieciony widelcem ser. Dodać jeszcze posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.