Składniki: 750 g twarożku 3 jajka 3 szkl. mąki 3 łyżki masła sól śmietana Sposób wykonania: Do twarożku wbić jaja dodać masło oraz sól. Całość dokładnie wymieszać stopniowo wsypując mąkę. Z masy zrobić wałeczki, które pokroić na mniejsze kawałki i smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać polane śmietaną.
Tag: twarożek
Sosy pomidorowe
Sos twarożkowo-pomidorowy
by Adrianna Zawisza • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie twarożku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku sól ostra papryka Sposób wykonania: Do twarożku dodać przecier pomidorowy, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz ostrą papryką.
Dipy
Dip z rukolą
by albertos • • 0 Comments
Ryby
Pasta ze szprotek
by albertos • • 0 Comments
Składniki: szprotki z puszki 30 dag masło 10 dag twarożek 30 dag szczypiorek posiekany 5 łyżeczek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Szprotki należy zemleć w maszynce, dodać do mich miękkie masło oraz twarożek i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec należy dodać posiekany bardzo drobno szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Po wymieszaniu wstawić do…
Jabłka
Suflet z jabłkami
by Alicja • • 0 Comments
Składniki: 10 dag masła 15 dag cukru 4 jajka 60 dag twarożku 4 łyżki kaszy manny 75 dag winnych jabłek 2 łyżki cukru Sposób wykonania:Do masła wsypać cukier i całość dokładnie ucierać w trakcie dodając po jednym żółtku.Następnie dodać kasze mannę, twarożek oraz białka ubite na sztywną pianę.Całość dokładnie ale delikatnie wymieszać.Obrane jabłka pokroić w…

