Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: twaróg

Pascha malinowa

Składniki: ½ kg tłustego, słodkiego twarogu 6 łyżek konfitur malinowych ½ kostki masła ½ szkl cukru pudru 2 żółtka jajko 1 szkl gęstej śmietany Sposób wykonania; Twaróg zemleć dwa razy w maszynce, po czym dodać do niego konfitury i przetrzeć całość przez nylonowe sito. Następnie masło utrzeć na puszystą masę z dodatkiem cukru po czym…

Pascha jak z obrazka

Składniki: ½ kg półtłustego twarogu 6 ugotowanych na twardo żółtek 1 kostka masła 30 dag cukru pudru laska wanilii garść migdałów Sposób wykonania: Do masła dodać cukier i całość dokładnie utrzeć. Następnie ser zemleć dwa razy i stopniowo nie przerywając ucierania dodawać do maślanej masy. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze sparzone, obrane i posiekane…