Składniki:
- 70 dag twarogu
- 30 dag ziemniaków
- 2 jajka
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka bułki tartej
- 30 dag mąki pszennej
- 15 dag mąki ziemniaczanej
- cukier
Składniki: 1 kostka chudego twarogu majeranek sól majonez Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić. Następnie dodać do niego majonez oraz sól. Całość dokładnie utrzeć. Pod koniec dodać majeranek i dokładnie wymieszać.
Składniki: 1 szkl. rodzynek ¾ kostki masła 20 dag białego twarogu 1 szkl. cukru pudru 3 jajka 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 op. cukru waniliowego ½ szkl. gęstej śmietany tłuszcz do formy przetarte biszkopty do formy Sposób wykonania: Masło, ser oraz cukier puder dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać…
Składniki: 1 łyżka nasion kminku 150 g tłustego twarogu 3 łyżki posiekanego żółtego sera ½ szkl. śmietanki ½ łyżeczki mielonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Kminek sparzyć wrzątkiem po czym dodać go do rozgniecionego twarogu. Dodać jeszcze żółty ser oraz śmietankę. Całość dokładnie zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.