Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie wyjęte żółtka utrzeć razem z majonezem i tuńczykiem. Doprawić do smaku sola ora pieprzem i wypełnić pastą otwory po żółtkach. Posypać…
Tag: tuńczyk
Listy
Pata z tuńczyka z ogórkiem
by Kazimierz Lewandowski • • 0 Comments
Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu sól sok z cytryny Sposób wykonania: Tuńczyk razem z majonezem zmiksować. Następnie dodać drobno pokrojonego ogórka. Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Listy
Roladki z lasgane i tuńczyka
by Bartek Fajkowski • • 0 Comments
Składniki: 8 zielonych płatów lasagne sól 150 g tuńczyka 1 pęczek młodej cebulki 2 ząbki czosnku 1 pęczek trybuli 400 g twarożku śmietankowego 2 jaja 150 g parmezanu pieprz masło Sposób wykonania: Lasgane ugotować według opisu na opakowaniu . W między czasie 100 g parmezanu, jaja , tuńczyk, twarożek, posiekaną cebulę, czosnek i trybulę dokładnie…
Listy
Puszysty sos z tuńczyka
by Konrad Śniegocki • • 0 Comments
Składniki: 150 g tuńczyka 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka fondu kaparowego 125 ml śmietany pieprz Sposób wykonania: W między czasie tuńczyka, sok z cytryny, 6 łyżek wody i fond kaparowy dokładnie zmiksować. Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywną pianę. Delikatnie połączyć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Fusilli z sosem z tuńczyka
by Jacek Troczyński • • 0 Comments
Składniki: 400 g makaronu fusilli 150 g tuńczyka 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka fondu kaparowego 125 ml śmietany pieprz 2 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki marynowanych kaparów Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie tuńczyka, sok z cytryny, 6 łyżek wody i fond kaparowy dokładnie zmiksować. Następnie…