
Składniki:
- 500 g truskawek
- 350 g cukru
- sok z jednej cytryny
- 1 łyżeczka masła

Składniki: 20 dag poziomek 10 dag truskawek 10 dag malin 10 dag czarnych jagód 5 dag konfitur wiśniowych 8 dag cukru cukier waniliowy 25 g rumu 1 szklanka śmietany kremówki Sposób wykonania: Oczyszczone owoce wrzucić do salaterki. Następnie skropić rumem, polać bitą śmietaną. Posypać cukrem oraz cukrem waniliowym i udekorować konfiturami.
Składniki: 5 dag płatków owsianych 20 dag truskawek 3 dag orzechów włoskich 1/2 szklanki miodu sok z cytryny śmietana do dekoracji Sposób wykonania: Płatki zalać wodą z dodatkiem soku z cytryny i odstawić na noc. Następnego dnia truskawki pokroić na mniejsze kawałki i razem z posiekanymi orzechami dodać do płatków,. Dodać jeszcze miód i udekorować…