
Składniki:
- 1 kg truskawek
- cukier
- 300 g lodów
- 1 szkl. wody gazowanej

Składniki: 100 g truskawek 100 g malin 100 g poziomek 100 ml soku jabłkowego Kostki lodu Sposób wykonania: Truskawki, maliny i poziomki zmiksować ze sobą po czym rozcieńczyć je sokiem jabłkowym. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu.
Składniki: 2 białe rzodkwie 2 jabłka 10 dag truskawek Sos: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania: Obrane rzodkwie zetrzeć na tarce, truskawki przekroić na połówki a jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną i doprawić do…