Składniki: kromki chleba tostowego jajko sól, pieprz olej lub masło Sposób przyrządzenia: Kromki chleba obtoczyć odrobinkę przyprawionym solą i pieprzem roztrzepanym jajku , następnie usmażyć z obu stron. Jest to bardzo proste w wykonaniu, ale smakuje wyśmienicie. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny Konkurs Pychotka.pl i Manta przez Agnieszkę
Tag: tosty
Przekąski
Hiszpańskie cynamonowe tosty
by Iga • • 0 Comments
Składniki: pokrojona w kromki bułka wecka (lekko podsuszone) 4 szklanki mleka 2 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki cukru 3 cm kawałek kory cynamonowca 1 łyżeczka cynamonu w proszku Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować z cynamonową korą, schłodzić. Jajka zmiksować. W mleku zamoczyć kromki bułki, obtoczyć w jajku i mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na…
Zapiekanki
Tosty z pomidorami i serem
by Barbara • • 0 Comments
Składniki: 2 kromki chleba tostowego pomidor w plastrach tarty żółty ser 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Chleb pokroić w kwadraty odpowiadające wielkością plastrom pomidora. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim pieczywo. Na tak przygotowanych kawałkach chleba ułożyć pomidory, przyprawić z umiarem solą i pieprzem, posypać serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C i…
Przekąski
Tosty z wędzonym łososiem i awokado
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 8 kromek ciemnego chleba tostowego 8 plastrów łososia wędzonego 1 awokado ser żółty grubo tarty masło sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Kromki chleba tostowego posmarować masłem, ułożyć na blasze do zapiekania, opiec w piekarniku lub opiekaczu do tostów (jeśli pieczywo opiekamy w opiekaczy smarujemy po opieczeniu) Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, pokroić na…
Przekąski
Sandwicz z mielonym kotletem
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 8 kromek chleba tostowego 4 kotlety mielone 2 cebule 8 plastrów żółtego sera masło posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Wcześniej usmażone kotlety mielone przekroić wzdłuż na połowę. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Każdą kromkę chleba tostowego posmarować masłem, posypać posiekaną cebulką. Na tak przygotowanym pieczywie ułożyć połówki kotletów i przykryć plastrem sera. Oprószyć posiekanym koperkiem.…