Składniki: 20 dkg orzechów laskowych 20 dkg masła 20 dkg cukru pudru 3 żółtka 2 kieliszki rumu Sposób przyrządzenia: Orzechy poobierać, zrumienić na złoty kolor, przepuścić przez maszynkę. Masło zmiksować mikserem na pulchną masę. Połączyć z żółtkami utartymi z cukrem pudrem i orzechami. Dodać rum.
Tag: torty
Desery
Masa migdałowa z sokiem owocowym
by Ilona Falińska • • 0 Comments
Desery
Masa migdałowo-czekoladowa
by Milena Łakomska • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg migdałów 15 dkg czekolady 20 dkg cukru pudru 1/8 litra śmietanki 30% wanilia Sposób przyrządzenia: Pokrojoną czekoladę lub w proszku zalać gorącą śmietanką i zagotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, zdjąć łupinę, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć czekoladą, dodać wanilii do smaku.
Desery
Masa migdałowa
by Ewelina Świąder • • 0 Comments
Torty
Tort z bezików z owocami
by Helena Gała • • 0 Comments
Składniki: 200 g bezików 1 szkl. soku ananasowego ¼ szkl. białego wina 2 łyżki rumu 100 g cukru szczypta skórki z cytryny i pomarańczy 4 łyżeczki żelatyny Krem: 1 szkl. mleka 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego ½ kostki masła Sposób wykonania: Do soku z ananasa dodać skórkę…