Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…
Tag: tilapia
Listy
Filet z pangi w sosie orzechowym z ryżem
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg filetów z pangi lub tilapii 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 kolorowe papryki 1 cebula Sos: 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżeczka curry 20 dkg orzechów nerkowca 2 łyżki soku jabłkowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę i…
Listy
Filet z łososia w glazurze cytryną pachnący
by Iwona Dzieniszewska • • 0 Comments
Składniki: 2 kg filetów z łososia lub pangi 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka tartego imbiru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu chili sok z 1 cytryny 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka do dekoracji Sposób przyrządzenia: W miseczce dokładnie wymieszać sos sojowy, sos chili, obrany zgnieciony w…
Listy
Filet z łososia z papryką i keczupem
by Krystyna Korzeniecka • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z łososia lub pangi 1 zielona papryka 1 białko kilka plastrów ananasa konserwowanego lub cebuli odrobina imbiru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru mąka kukurydziana 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W misce wymieszać ubite białko jajka, 3 łyżki…