Składniki:
- 1 krążki kruchego ciasta
- 30 dag borowików
- 1,5 dag wędzonego boczku
- 3 jajka
- 1 niepełna szklanka śmietany
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Składniki: 1 krążek ciasta francuskiego 4 banany 5 dag masła 5 dag brązowego cukru ½ szkl. mleka kakaowego 1 jajko 3 łyżki wiórków kokosowych Sposób wykonania: Obrane banany pokroić w plasterki, które obrumienić na maśle. W między czasie ciastem wylepić formę i nakłuć go kilkakrotnie widelcem. Następnie jajko roztrzepać z dodatkiem mleka, cukru oraz wiórkami…
Składniki: 1 krążek surowego ciasta francuskiego 2 melony 25 dag cukru pudru 8 dag masła ¾ szkl. słodkiej śmietanki 15 dag migdałów 3 łyżki mączki migdałowej 1 jajko 1 żółtko Sposób wykonania: Ciasto przełożyć do formy do tarty, ponakłuwać je widelcem po czym owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 15 minut. W między…
Składniki: 40 dag renklod 10 dag migdałów 10 dag masła 10 dag cukru 2 jajka 2 dag masła Sposób wykonania: Renklody przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie migdały zmiksować po czym dodać do nich stopione masło oraz cukier. Całość ubijać trzepaczką dodając po jednym jajku. Renklody ułożyć w formie do tart wysmarowanej masłem, przecięciem…