Składniki: ½ kg mortadeli 1 brokuł 6 marchewek łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1,5 szkl. maki 1,5 szkl. wody jajko sól pieprz Sposób wykonania: Do mąki wlać wodę, wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Mortadele pokroić na plastry, które obtoczyć w mace a potem zanurzać w…
Tag: szynki
Wędliny
Parówki w cieście pieczone
by Dorota Iwaniak • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mąki 10 parówek 2 łyżki śmietany 2 dag drożdży łyżka mleka sól łyżka oleju jajko łyżeczka cukru Sposób wykonania: Drożdże rozpuścić w mleku razem z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Wówczas dodać go do mąki razem ze śmietaną, żółtkiem, olejem oraz szczyptą soli. Całość dokładnie wymieszać i rozwałkować na placek. Pokroić go…
Wędliny
Parówki zapiekane z pomidorem i serem
by Monika Łatka • • 0 Comments
Składniki: 6 parówek 70 dag cebuli 3 pomidory 25 dag żółtego sera sól pieprz kilka listków bazylii olej Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W między czasie pomidory pokroić w na cząstki. Następnie parówki lekko obgotować w wodzie po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na…
Wędliny
Pieczona kiełbasa
by Weronika Klasa • • 0 Comments
Sałatki z makaronem
Sałatka makaronowa z szynką i papryką
by Weronika Kaptur • • 0 Comments
Składniki: 1 op makaronu świderki 2 czerwone papryki 40 dag szynki 1o kiszonych ogórków 5 jajek przyprawa do sałatek sól majonez Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Między czasie paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę, szynkę pokroić w paseczki a jajka na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać majonezem. Doprawić do…