Składniki: 12 kwadratów plastrów szynki 200 g śmietankowego serka 2 łyżki starego chrzanu gałązki koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Serek wymieszać z chrzanem po czym doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Pasta posmarować plastry szynki, które zawinąć w ruloniki. Udekorować koperkiem.
Tag: szynka
Listy
Ruloniki z czosnkowym nadzieniem
by Sylwia Kurek • • 0 Comments
Składniki: 12 prostokątnych plastrów szynki 300 g pleśniowego serka 3 łyżki słodkiej śmietany 2 ząbki czosnku 12 gałązek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek przetrzeć przez praskę po czym dodać go do serka razem ze śmietaną. Całość dokładnie wymieszać na gładką pastę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Rozsmarować ją na plasterkach szynki, które…
Listy
Papryki faszerowane szynką
by Krzysiek Orłowski • • 0 Comments
Listy
Pomidory faszerowane szynką i groszkiem
by Joanna Wawrzyniak • • 0 Comments
Składniki: 8 pomidorów 200 g gotowanej wędzonej szynki 200 g morzonego groszku 1 ogórek 5 łyżek majonezu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z pomidorów odciąć wierzch i delikatnie wydrążyć miąższ. Następnie groszek obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru po czym go odcedzić i wymieszać z szynką i ogórkiem pokrojonym w kostkę oraz majonezem,. Doprawić…
Listy
Pasta z szynki z ogórkiem
by Janusz Jankowski • • 0 Comments
Składniki: 200 g gotowanej szynki 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę oraz ogórka bardzo drobno posiekać po czym wymieszaj ze sobą i dodać musztardę oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
-300x300.jpg)
.jpg)