Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szpinak

Pstrąg duszony ze szpinakiem

Składniki: 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Mięso rozdrobnić widelcem po czym razem ze szpinakiem wrzucić na rozgrzaną oliwę na około 5 minut. Po tym czasie doprawić do Samku solą oraz pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. Można skropić oliwą.

Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki: 10 kolb kukurydzy 3 skzl. pieczarek 2 pomidory 20 liści szpinaku 10 krążków cebuli sól pieprz gałązki kolendry Sposób wykonania: Kolby przekroić wzdłuż na pół, pieczarki w plasterki, pomidory w kostkę a szpinak posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodając  cebulę. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i dekorować kolendrą.