Składniki: 2 duże łyżki majonezu 4 ząbki drobno posiekanego czosnku 1 łyżka płynnego miodu odrobina soku z cytryny mały kawałek sera feta Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę, szpinak porwać na mniesz kawałki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Tag: szpinak
Listy
Ciecierzyca duszona ze szpinakiem
by Ilona Klich • • 0 Comments
Listy
Pstrąg duszony ze szpinakiem
by Asia Bartosik • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Mięso rozdrobnić widelcem po czym razem ze szpinakiem wrzucić na rozgrzaną oliwę na około 5 minut. Po tym czasie doprawić do Samku solą oraz pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. Można skropić oliwą.
Listy
Sałatka ze szpinakiem i pieczarkami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 10 kolb kukurydzy 3 skzl. pieczarek 2 pomidory 20 liści szpinaku 10 krążków cebuli sól pieprz gałązki kolendry Sposób wykonania: Kolby przekroić wzdłuż na pół, pieczarki w plasterki, pomidory w kostkę a szpinak posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodając cebulę. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i dekorować kolendrą.
Listy
Szpinak podsmażany na maśle
by Wiktoria Milewska • • 0 Comments
Składniki: 500 g szpinaku 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak zalać 2 litrami osolonego wrzątku i gotować około 4 minut. Po tym czasie go odcedzić i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Trzymać na ogniu około 6 minut. Na koniec doprawić do smaku solą.

