Składniki:
- 24 szparagi
- 10 dag sera feta
- 8 plasterków szynki
- 2 łyżki tymianku
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Składniki: 70 dag ugotowanych szparagów 2-3 cebule ¾ szkl. majonezu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć na maśle po czym przetrzeć ją przez sito. Dodać do niej koncentrat pomidory, majonez oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.…
Składniki: 80 dag ugotowanych szparagów ½ szkl. orzechów włoskich 2 łyżki zielonej natki pietruszki sos tatarski Sposób wykonania: Szparagi pokroić na mniejsze kawałki. Następnie dodać do nich orzechy oraz posiekaną natkę pietruszki. Na koniec polać sosem tatarskim. Całość delikatnie przemieszać.
Składniki: 750 g szparagów 100 g pomidorków koktajlowych garstka liści bazylii 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi zalać wodą i gotować około 6 minut po czym je odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie pomidory przekroić na połówki i wymieszać z bazylią. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, solą oraz pieprzem…