Składniki: ½ kg cielęciny z karku 1 jajko bułka tarta 2 łyżki masła 1 limonka ulubione zioła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon i żył, pokroić na kotlety o grubości około 1,5 cm, rozbić młotkiem do mięsa nadając im owalny kształt, przyprawić. Jajko wybić na talerz, rozmieszać. Każdy kotlet moczyć w jajku i…
Tag: sznycel
Cielęcina
Kotlet siekany cielęcy
by mariola • • 0 Comments
Składniki: 50 dag cielęciny bez kości 1 czerstwa bułka kajzerka mleko 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Mięso pokroic na plastry, dokładnie posiekać ostrym, dużym nożem. Dodać namoczoną bułkę, jajko, przyprawić, jeszcze raz przesiekać nożem aby składniki dobrze się połączyły i wymieszały. Ziemniaka obrać, pokroić w…