Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki słodkiej śmietanki sól Sposób wykonania: Rzodkiewki dokładnie umyć po czym pokroić je w plasterki. Dodać posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą a przed podaniem polać śmietanką
Tag: szczypiorek
Wieprzowina
Gulasz z pieczarkami i szczypiorkiem
by Natalia Kurdziel • • 0 Comments
Zupy
Prosta zupa ze szczypiorkiem
by Małgorzata Chrzan • • 0 Comments
Sosy
Sos szczypiorkowy
by Ewelina Patyk • • 0 Comments
Składniki: ½ pęczka szczypiorku ¾ szkl. kwaśnej śmietany sok z cytryny sól Sposób przygotowania: Szczypiorek drobno posiekać po czym oprószyć go solą i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 min. Następnie dodać śmietanę, całość dokładnie wymieszać
Grzyby
Grzyby solone ze śmietaną
by Hanna Babiarz • • 0 Comments
Składniki: 500 g marynowanych grzybów 8 łyżek śmietany 2 pęczki szczypiorku Sposób wykonania: Grzyby pokroić na małe kawałki. Dodać do nich śmietanę, dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.