Składniki: 1, 5 kg steków z wołowiny Marynata: ¼ szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ¼ łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka dymu wędzarniczego w płynie Sposób przyrządzenia: Steki mocno schłodzić co ułatwi nam pokrojenie go w paski o grubości około 3 mm. Składniki marynaty wymieszać, zalać nimi mięso…
Tag: susz
Listy
Selerowe chipsy
by Katrzyna Kizior • • 0 Comments
Składniki: 3 duże selery korzeniowe 1 litr oleju do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Selery dokładnie umyć, obrać, ostrym nożem pokroić na cieniutkie plasterki. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz, partiami smażyć selerowe płatki około 5 minut/ płatki smażyć zaraz po pokrojeniu, żeby nie ściemniały/. Lekko zrumienione chipsy wyjmować cedzakową łyżką, układać na papierowym ręczniku, aby wsiąkł…
Listy
Kompot z suszu Agaty
by Agata • • 0 Comments
Składniki: 0,5 kg suszonych owoców (gruszki, śliwki, jabłka) 2 litry wody 5 goździków 1 mały cynamon lub 2 łyżeczki z proszku cukier Sposób wykonania: Owoce zalać wodą i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Następnie zdjąć z ognia i dodać jeszcze goździki, cynamon oraz cukier…
Listy
Kompot z susoznych jabłek, śliwek i fig
by Konrad Błaszkowski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag suszonych jabłek 30 dag suszonych śliwek 30 dag suszonych fig 3 łyżki miodu sok z cytryny cynamon goździki Sposób wykonania: Susozne owowce wrzucić do rondelka i zalac je wodą, tak aby były przykryte. Odstawić na kilka godizn. Gd namoką dodać do nich miód, sok z cytryny, cynamon oraz goździki. Całosć dokałdnie wymeiszać…
Listy
Kompot z suszu Olgi
by Olga Kania • • 0 Comments
Składniki: 30 dag suszonych śliwek jabłek i moreli, pół szklanki cukru sok z cytryny goździki cynamon Sposób wykonania: Owowce zalać wodą aby były przykryte i odstawić na kilka godizn. Po tym czasie całość ugotować aż owowce będą miękkie. W trakcie gotowania wrzucić jeszcze cynamon oraz goździki. Gdy owowce będą miękkie dorpawić do smku sokiem z…