Składniki: 35 dag ugotowanej fasolki szparagowej dymka ze szczypiorem natka pietruszki koperek listki: selera, mięty i lubczyku 2-3 łyżki oleju sojowego musztarda sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, zieleninę i zioła. Następnie olej wymieszać z musztardą, sokiem z cytryny oraz cukrem i solą. Wszystkie składniki wymieszać.
Tag: surówki
Listy
Sałatka z fasolki z orzechami
by Elżbieta Gierszewska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mrożonej fasolki szparagowej puszka czerwonej fasoli 15 dag orzeszków ziemnych (niesolonych) 3 łyżki oleju arachidowego 2 ząbki czosnku sok z cytryny łyżka posiekanego świeżego majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę szparagową obgotować w osolonej wodzie. Drugą fasolkę odsączyć z zalewy a orzechy posiekać. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem,…
Listy
Sałatka z fasolki i grochu
by Magdalena Płachta • • 0 Comments
Składniki: mała puszka czerwonej fasoli puszka fasolki flageolet 20 dag ugotowanego na sypko grochu cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sojowego sok z cytryny estragon (świeży lub suszony) sól, pieprz Sposób wykonania: Fasolki odsączyć z zalewy i dodać do nich groch oraz posiekana cebulę i czosnek. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, estragonem,…
Listy
Sałatka z ananasa i wiśni
by Kasia Wnęk • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki płatków migdałowych puszka ananasów słoik wiśni w zalewie 4 owoce kiwi 2 pomarańcze sok z cytryny 2 opakowania cukru waniliowego Sposób wykonania: Ananasy i wiśnie odsączyć z zalewy. Obrane pomarańcze i kiwi pokroić w kostkę a migdały uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składko wymieszać ze sobą. Skropić sokiem z cytryny i posypać…
Listy
Sałatka czosnkowa z chrzanem
by Izabella Ignasiak • • 0 Comments
Składniki: 10 dag czosnku (2-3 główki) duży korzeń chrzanu 2 kwaskowate jabłka 3 łyżki gęstej śmietany sok z cytryny cukier, sól Sposób wykonania: Czosnek posiekać, chrzan i jabłka zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.