Składniki: 50 dag czarnej rzodkwi 2-3 jabłka 2 marchewki 3 łyżki śmietanki 12-proc. musztarda 2 łyżki posiekanego koperku cukier, sól Sposób wykonania: Rzodkiew, jabłka i marchewki zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę wymieszać z musztardą, posiekanym koperek, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać razem z sosem.
Tag: surówki
Listy
Sałatka z cykorii i winogron
by Żaneta Kułaga • • 0 Comments
Składniki: 3 duże cykorie 30 dag ciemnych winogron 10 dag orzechów laskowych 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego łyżka płynnego miodu łyżka oleju arachidowego kilka liści sałaty sól, pieprz Sposób wykonania: Cykorię posiekać i orzechy posiekać, winogrona przekroić na połówki. Następnie jogurt wymieszać z miodem, olejem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polać sałatkę i wymieszać. Przełożyć…
Listy
Sałatka z cykorii i grejpfrutów
by Jola Płóciennik • • 0 Comments
Składniki: 3 cykorie grejpfrut 3 pomarańcze 3 łyżki oliwy pół łyżeczki musztardy sok z cytryny kawałek startego imbiru sól, pieprz Sposób wykonania: Cykorie posiekać, obrane pomarańcze i grejpfruty podzielić na cząstki. Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go oliwą, musztardą, solą, pieprzem oraz startym imbirem. Powstałym sosem polać sałatkę.
Listy
Sałatka z cukinii i czosnku
by Kamila Popiel • • 0 Comments
Składniki: 4-5 małych cukinii 2-3 ząbki czosnku po 2 łyżki świeżych posiekanych listków bazylii i mięty 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju sok z cytryny cukier, sól Sposób wykonania: Cukinie pokroić w plasterki, czosnek posiekać. Dodać posiekaną zieleninę i polać całość olejem wymieszanym z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z cebuli i migdałów
by Marta Nowosad • • 0 Comments
Składniki: 60 dag drobnych cebulek 15 dag migdałów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulki pokroić w krążki. Migdały uprażyć na suchej patelni i dodać e do cebulek. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.