Składniki: 1 kalafior 1 ½ łyżki soli 3 jajka ugotowane na twardo 3 ząbki czosnku 8 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki natki pietruszki Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki, które ugotować w osolonej wodzie. W między czasie jajka pokroić na cząstki a czosnek i natkę pietruszki posiekać po czym dodać do odcedzonego kalafiora. Całość…
Tag: surówki
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty z cebulką
by Kinga Maj • • 0 Comments
Składniki: 500 g czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 cytryna natka pietrsuzki 2 łyżki oliwy sól cukier Sposób wykonania; Kapustę poszatkować. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce, po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Pokroić jeszcze cebulę w krążki i całośc wymieszać. Skropić oliwą i dorpawić do smku solą oraz cukrem.…
Listy
Sałatka ziemniaczana z jajem
by Kornelia Wilk • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków 3 jajka 2 jabłka 4 łyżki soku z cytryny 5 orzechów włoskich 2 łyżki śmietany kilka gałązek koperku sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. W między czasie ugotować jajka na twardo, które również pokroić w kostkę. Obrane jabłka zetrzeć na tarce…
Listy
Sałatka z selera, jabłka i rodzynek
by Kamila • • 0 Comments
Listy
Kalafior obsypany migdałami
by Teresa Janeczko • • 0 Comments
Składniki: 600 g kalafiorów kiliszek białego wytarwnego wina 2 ½ łyżki koncnetratu pomidorowego musztarda 40 g migdałów sól pieprz cukier Sposób wykonania; Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Następnie go odcedzić i przełożyć do salaterki. Następnie koncnetrat pomidorowy wymieszać razem z winem. Doprawić do smaku musztardą, solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polać…