Składniki: 400 g szpinaku 2 pęczki dymki 400 g długich ogórków 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich sól Sposób wykonania: Szpinak sparzyć wrzątkiem. Następnie dymkę posiekać a obrane ogórki pokroić na plasterki i dodać do szpinaków. Całość polać jogurtem i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Tag: surówka
Listy
Sałatka makaronowa z owocem granatu
by Karol Zamojski • • 0 Comments
Składniki: 15 dag makaronu owoc granatu natka pietruszki oliwa sok z cytryny sól Sposób wykonania; Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Z owocu granatu usunąć pestki a miąższ pokroić i dodać do odcedzonego makaronu. Całość skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smaku sola i udekorować natką pietruszki.
Listy
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i jajkiem
by Konrad Konarzewski • • 0 Comments
Składniki: główka kapusty pekińskiej 4 pomidory 2 jajka strąk papryki mały słoik majonezu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie pomidory pokroić na cząstki, jajka w kostkę a paprykę w paski. Wszytskie skałdniki wymieszać ze sobą. Polać całość majonezem. Dokałdnie wymieszać i dorpawić do smku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką
by Roksana Dera • • 0 Comments
Listy
Sałatka z cykorii z żurawiną
by Olgierd Wądołowski • • 0 Comments
Składniki: 5 cykorii 4 łyżki majonezu 4 łyzki jogurtu naturalnego łyżka dżemu z żurawin natka pietrsuzki sól Sposób wykonania: Cykorie posiekać. Następnie majonez wymieszać z jogurtem oraz dżemem z żurawin. Doprawić jeszcze solą do smku i polać cykorię. Udekorować natką pietrsuzki.