Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos

Sos mięsny do spaghetti Heleny

Sprawdzone i pyszne przepisy tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na sos mięsny do spaghetti Heleny. Aby go wykonać będziesz potrzebować: mięsa mielonego, pomidorów oraz cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego 
  • 1 puszka pomidorów 
  • 500 przecieru pomidorowego 
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
 

Gęsty sos pomidorowy do pizzy Alana

Przygotowałeś pyszną pizzę? Lecz brakuje Ci do niej jeszcze sosu? Wypróbuj przepis Alana na gęsty sos pomidorowy do pizzy. Przepis zawiera: przecier pomidorowy, ketchup, czosnek i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1/4 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
 

Sos pieczarkowy Tomka

Pyszne i sprawdzone przepisy na sosy. Dziś przepis na sos pieczarkowy Tomka. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, czosnku, cebuli i śmietany. 
 

Składniki:

  • ½  pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki 
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sól

Sos pomidorowy do pizzy Matyldy

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na sos pomidorowy do pizzy Matyldy. Do jego wykonania potrzebujesz: czosnku, oliwy z oliwek, pomidorów, bazylii i oregano. 
 

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów krojonych 
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
 

Sos miętowy Kornelii

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na sos miętowy Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: jogurtu naturalnego, czosnku, estragonu noi oczywiście mięty.  
 
 

Składniki:

  • 1 gęsty jogurt naturalny
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 2 gałązki świeżego estragonu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz