Składniki:
- 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
- 4 łyżki ketchupu
- 4 łyżki wody
- 1 łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 łyżeczki bazylii
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do rondelka przełożyć przecier pomidorowy, ketchup, oliwę i wodę.Wymieszać po czym wrzucić jeszcze bazylię oraz oregano.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać i gotować na małym ogniu około 5 minut.Po tym czasie doprawić sos do smaku solą oraz pieprzem.Nadal trzymać na ogniu, aż powstanie gęsty, jednolity sos.Można go pozostawić już w takiej postaci lub na sam koniec przetrzeć przez sito, aby był bardziej aksamitny.
Liczba porcji: 4