Składniki: • 3 żółtka • 1 łyżka francuskiej musztardy • 2 łyżeczka masła • ¼ szkl. śmietany • 2 łyżeczki octu winnego • 500 g zielonej fasolki szparagowej Sposób wykonania: Fasolkę zalać wodą i gotować do miękkości. W między czasie żółtka ucierać nad parą z dodatkiem musztardy i masła aby powstała gładka puszysta masa po…
Tag: sos musztardowy
Warzywa
Pory w musztardowym sosie
by Ewelina M • • 0 Comments
Składniki: 2 pory 2 jaja 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy sól Sposób wykonania: Z porów odciąć dolne korzonki po czym przekroić na połówki i włożyć je do osolonego wrzątku, trzymać na ogniu ok. 5 min. W między czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać, żółtka wyjąć a białka pokroić w…