Składniki:
- 250 g majonezu
- łyżeczka musztardy
- 6 filetów anchois lub koreczków helskich
- słodka cebulka
Składniki: 3 dag masła 3 dag mąki 0,5 l mleka 15 dag sera twarogowego 2 żółtka sól i pieprz biały Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem. Wówczas dodać starty ser oraz żółtka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Składniki: 3 dag masła 3 dag mąki 0,5 l mleka 15 dag sera twarogowego sól i pieprz biały Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem. Wówczas dodać starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Składniki: 3 łyżki majonezu łyżka zmielonej gorczycy łyżka śmietany kremówki sól pieprz Sposób wykonania: Majonez wymieszać ze śmietaną oraz zmielona gorczycą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.