Składniki: 1/4 szklanki oleju 2 łyżeczka cukru 1 łyżeczka nasion gorczycy sól pieprz Sposób wykonania: Gorczycę utrzeć razem z cukrem po czym wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: sos do mięs
Listy
Puszysty sos do sałatek
by Kamil Więckowski • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywno po czym wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny. Doprawić do smaku cukrem oraz startym imbirem.
Listy
Sos musztardowy na oliwie
by Witold Dębowski • • 0 Comments
Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą
Listy
Sos z sezamem i orzechami
by Olga Cygan • • 0 Comments
Składniki: majonez musztarda uprażone ziarnka sezamu posiekane orzechy włoskie Sposób wykonania: Majonez wymieszać z musztardą. Następnie dodać sezam i posiekane orzechy. Dokładnie wymieszać.
Listy
Sos tatarski domowy
by Zofia Cybulska • • 0 Comments
Składniki: 250 g majonezu 4-5 korniszonków cebula 1-2 łyżeczki kaparów lub grzybków w occie natka szczypiorek Sposób wykonania: Korniszony pokroić w drobną kostkę, cebul, kapary, natkę oraz szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki dodać do majonezu. Całość dokładnie wymieszać.