Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki octu winnego 1 ugotowane żółtko musztarda pieprz sól przecier pomidorowy do smaku Sposób wykonania: Żółtko rozetrzeć razem z oliwą, octem oraz musztardą. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.
Tag: sos do mięs
Listy
Dip na soku ananasowym
by Tadeusz Sochacki • • 0 Comments
Składniki: 250 ml soku ananasowego 1-2 łyżki cukru 3 żółtka Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki ubijać w kąpieli wodnej do uzyskania jednolitej konsystencji . Następnie odstawić do ostygnięcia.
Listy
Pasta kokosowa
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 1 świeża czerwona papryczka chilli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki pasty krewetkowej 1/2 świeżego orzecha kokosowego 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Czosnek i papryczkę posiekać i razem z solą i pastą krewetkową utrzeć w moździerzu . W trakcie dodawać obranego orzecha drobno pokrojonego.