Składniki: 1 serek homogenizowany 1/2 szklanki jogurtu 1/4 szklanki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku sok z 1/4 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Serek, jogurt i przecier wymieszać ze sobą. Następnie doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Tag: sos do mięs
Listy
Dip z awokado
by Sylwia Włodarska • • 0 Comments
Listy
Dip czosnkowo-koperkowy
by Ilona Dec • • 0 Comments
Składniki: 2 ząbki czosnku pół szklanki majonezu pół szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Majonez wymieszać z jogurtem po czym dodać posiekany koperek oraz czosnek. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip curry Iwony
by Iwona Gołąb • • 0 Comments
Listy
Dip brokułowy
by Weronika Grzywacz • • 0 Comments
Składniki: 30 dag brokułów szklanka majonezu 2-3 ząbki czosnku Sposób wykonania: Brokuły zalać osoloną wodą i ugotować. Następnie ugotowane brokuły odcedzić i zmiksować razem z czosnkiem. Na koniec połączyć z majonezem.