Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos do mięs

Dip zabarwiany winem

Składniki: 20 dag naturalnego serka homogenizowanego 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 10 ziaren ziela angielskiego łyżeczka kminku szczypta czosnku granulowanego sól Sposób wykonania: Kminek oraz ziele angielskie rozetrzeć po czym przesypać do serka. Dodać jeszcze wino i granulowany czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.

Dip paprykowy z cebulką

Składniki: strąk czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 1 cebula łyżka koncentratu pomidorowego 6 łyzek ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę, cebulę i czosnek posiekać po czym razem przesmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz ketchup. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.