Składniki: 20 dag naturalnego serka homogenizowanego 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 10 ziaren ziela angielskiego łyżeczka kminku szczypta czosnku granulowanego sól Sposób wykonania: Kminek oraz ziele angielskie rozetrzeć po czym przesypać do serka. Dodać jeszcze wino i granulowany czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Tag: sos do mięs
Listy
Dip pomidorowy z ziołami
by Jan Mroczkowski • • 0 Comments
Składniki: 4 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku bazylia kolendra sól pieprz odrobina oleju Sposób wykonania: Pomidory pokroić w drobną kostkę a czosnek i cebulę posiekać, razem wymieszać. Następnie dodać posiekane zioła, odrobinę oleju i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip paprykowy z cebulką
by Ryszard Szyszka • • 0 Comments
Składniki: strąk czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 1 cebula łyżka koncentratu pomidorowego 6 łyzek ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę, cebulę i czosnek posiekać po czym razem przesmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz ketchup. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip ogórkowy z kawałkami rzodkiewki
by Piotr Niemczyk • • 0 Comments
Składniki: zielony ogórek opakowanie białego serka z czosnkiem szklanka jogurtu śmietanowego pęczek rzodkiewek sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek obrać i zmiksować z dodatkiem serka. Następnie dodać jeszcze jogurt oraz rzodkiewki starte na tarce. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.