Składniki: 1 łyżka musztardy 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mleka skondensowanego 6 łyżek jogurtu naturalnego Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, mlekiem oraz jogurtem. Sos idealny do sałatek.
Tag: sos do mięs
Listy
Surówka z marchwi i jabłek Jadwigi
by Jadwiga Sobieraj • • 0 Comments
Składniki: 3 marchewki 3-4 kwaśne jabłka sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Obraną marchewkę i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić je sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Tzatziki Eweliny
by Ola Jagiełło • • 0 Comments
Składniki: 375 ml jogurtu 2 ogórki 6 ząbków czosnku 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a czosnek posiekać po czym dodać do nich jogurt. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze ocet, olej i sól do smaku.
Listy
Jogurtowy sos z cebulką i chilii
by Ewa Gałązka • • 0 Comments
Składniki: 3 kubki jogurtu 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli 1/2 łyżeczki masła nać pietruszki sól Sposób wykonania: Jogurt wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem i chili po czym dodać jeszcze kawałek masła i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.