Składniki: 750 g ziemniaków 1 ogórek 150 g wędzonego boczku 1 łyżka masła 100 ml majonezu sok z cytryny ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Następnie boczek również pokroić w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanym maśle. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem…
Tag: sos do mięs
Listy
Sos z serka i jogurtu
by Lucyna Kołacz • • 0 Comments
Listy
Gęsty sos do owoców
by Alicja Rumińska • • 0 Comments
Składniki: 3/4 szklanki majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka octu winnego curry Sposób wykonania: Majonez wymieszać ze śmietaną i octem winnym. Doprawić do smaku curry.
Listy
Owocowa sałatka skropiona winem
by Marlena Baron • • 0 Comments
Składniki: 50 dag różnych świeżych lub mrożonych owoców (maliny, truskawki, wiśnie, jabłka, melon) 1/2 szklanki cukru pudru 2 kieliszki wina deserowego lub koniaku Sposób wykonania: Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Całość skropić winem i posypać cukrem.
Listy
Surówka z malin z rumem i śmietanką
by Justyna • • 0 Comments
Składniki: 40 dag malin 1 kieliszek rumu 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Oczyszczone maliny przesypać do salaterki i skropić rumem. Następnie śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać nią owoce.