Składniki: 3 dag utartego chrzanu sok cytrynowy 10 dag jabłek 1/4 szklanki słodkiej śmietanki (9% tłuszczu) 1 białko ugotowane na twardo sól Sposób wykonania: Chrzan i obrane jabłka zetrzeć na tarce, białka drobno posiekać. Doda ć śmietankę i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos ziołowy do sałatek
by Ewa Zając • • 0 Comments
Składniki: nać pietruszki 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka octu 1 ząbek czosnku estragon sól biały pieprz Sposób wykonania: Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z musztardą, octem posiekanym czosnkiem i estragonem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos chrzanowy z porzeczkami
by Łucja Maciaszek • • 0 Comments
Składniki: 3 dag chrzanu 5 dag czerwonych porzeczek 1/2 szklanki jogurtu sól Sposób wykonania: Chrzan utrzeć a porzeczki rozetrzeć. Dodać jogurt i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Listy
Sos sojowo-pomidorowy
by Ewelina Walkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku cytrynowego ostra czerwona papryka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól czosnkowa i selerowa Sposób wykonania: Czosnek posiekać i wymieszać z przecierem pomidorowym, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku papryką w proszku oraz solą czosnkową…
Listy
Sos pomidorowo-jogurtowy
by Waldek Rybczyński • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1/2 szklanki jogurtu 4 łyżki posiekanego koperku sól czosnkowa sól selerowa pieprz Sposób wykonania: Przecier pomidorowy wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem. Doprawić solą czosnkową i selerową oraz pieprzem.