Składniki: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 10 dag cebuli 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1/2 łyżki soku cytrynowego sól czosnkowa pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i dodać do przecieru pomidorowego razem z rozmarynem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Tag: sos do mięs
Listy
Ostry sos pomidorowy
by Jacek Borowiecki • • 0 Comments
Listy
Sos ogórkowy
by Marta Bloch • • 0 Comments
Składniki: 15 dag świeżych ogórków 2 łyżki soku cytrynowego sól pieprz 1 łyżeczka oliwy Sposób wykonania: Obrane ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Skropić je sokiem z cytryny oraz oliwą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos musztardowy do sałaty
by Adam Jarecki • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku 1 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wywaru z warzyw 1/3 szklanki maślanki sól Sposób wykonania: Czosnek posiekać i utrzeć z solą po czym dodać do niego musztardę, wywar z warzyw oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sos musztardowy na ostro
by Lidia Nosek • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki musztardy 2 łyżki sosu ketchup 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 szklanki maślanki sól pieprz ostra sproszkowana papryka Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z ketchupem. Dodać maślankę oraz posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.