Składniki: 6 łyżek umytych, posiekanych listków świeżej mięty 3 łyżki soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej 15 dag jabłek sól Sposób wykonania: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać posiekaną miętę oraz sok z cytryny.
Tag: sos do mięs
Listy
Lekki majonez
by Magda Radwańska • • 0 Comments
Listy
Sos czosnkowy na jogurcie
by Waldek Krasuski • • 0 Comments
Listy
Sos selerowy
by Gosia Kępińska • • 0 Comments
Składniki: 15 dag selera korzeniowego 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu) 2 łyżki umytych, posiekanych drobno listków selera naciowego sól pieprz Sposób wykonania: Seler zetrzeć na tarce po czym dodać do śmietanki razem z posikanymi listkami selera. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.