Składniki: ½ szkl soku pomidorowego 1 łyżeczka skórki z pomarańczy 3 łyżki śmietany kremowej 3 łyżki majonezu szczypta soli szczypta imbiru Sposób wykonania: Sok pomidorowy wymieszać ze śmietaną, majonezem oraz skórką z pomarańczy. Doprawić do smaku solą oraz imbirem.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos pomidorowy ze śmietaną
by Natalia Maciak • • 0 Comments
Listy
Sos pana Jana
by Adrian Sobiecki • • 0 Comments
Listy
Sos rumiany
by Jacek Miłek • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek cukru 3 cebule 1 szkl bulionu 1 cytryna 1 łyżka masła szczypta soli 1 łyżka mąki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć cukier aby powstał karmel, wówczas rozprowadzi go bulionem. Następnie dodać posiekaną cebule. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą. Zaprawić odrobiną mąki.
Listy
Sos serowy niebieski
by Alina Szymura • • 0 Comments
Składniki: 1 szalotka 10 dag sera rokfor ½ szkl białego wina 1 szkl jogurtu naturalnego 1 łyżka masła szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokruszony ser, wino oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.