Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos chrzanowy

Szczupak w sosie chrzanowym

Składniki: filety ze szczupaka 1,5 kg cebula 2 sztuki białe wino 2 szklanki wywar z ryby 0,6 litra masło 3/4 kostki tarty chrzan 6 dag świeży chrzan 6 dag śmietana 1,5 szklanki natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Filety ze szczupaka należy podzielić na dowolne porcje. Cebulkę po obraniu z łupinek należy pokroić w kosteczkę.…

Sandacz w winie

Składniki: 1 kg sandacza 2 szkl. białego półwytrawnego wina 1 cytryna 3 łyżki masła sól 2/3 szkl. sosu chrzanowego Sposób wykonania: Sandacza wypatroszyć i oczyścić po czym zalać go winem. Dodać jeszcze masło oraz cytrynę pokrojoną w plasterki. Doprawić do smaku solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z sosem chrzanowym.

Sos chrzanowy z rodzynkami

Składniki: korzeń chrzanu ½ szkl. rodzynek łyżka masła 1 szkl. bulionu mięsnego Sposób wykonania: Rodzynki sparzyć wrzątkiem po czym wrzucić do bulionu. Następnie dodać masło, oliwę oraz starty chrzan. Całość wmieszać i doprowadzić do zagotowania. Doprawić do smaku solą. Idealny do gotowanej wołowiny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Aneta