Składniki:
- 1 kg jesiotra
- łyżka soku z cytryny
- łyżka masła
- sól
- pieprz
Składniki: 2 kostki rosołowe sok z cytryny 2 żółtka ¾ szkl ryżu natka pietruszki Sposób wykonania: Do garnka wlać 1 litr wody, wrzucić kostkę rosołową i doprowadzić do wrzenia. Wówczas wsypać ryż i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie dodać sok z cytryny i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i dodać żółtka roztrzepane z…
Składniki: 1 kg buraków słoiczek chrzanu sok z 2 cytryn kilka łyżeczek cukru szczypta soli Sposób wykonania: Buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić a gdy ostygną obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Nadmiar soku odsączyć na sicie. Następnie dodać do buraków chrzan oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…