Składniki:
- 80 dag sandacza
- 20 dag kurek
- 2 cebule
- 4 łyżki masła
- ½ szkl śmietany
- 5 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1 kg lina 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ½ szkl śmietany 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Ryby dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć je solą i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty…
Składniki: 3 surowe żółtka 3 ugotowane żółtka 2 łyżki śmietany 3 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka tuńczyka w oleju 1 łyżeczka posiekanej bazylii sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie żółtka utrzeć ze sobą na jednolitą pastę. Wówczas dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Nie przerywając ucierania wlewać stopniowo oliwę z…
Składniki: 1 kg karasi 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ½ szkl śmietany 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Karasie dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć je solą i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty…
Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 2 cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 2 łyżki gęstej śmietany szczypta mielonego ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę. Wówczas dodać pokrojone na małe kawałki grzyby…