Składniki:
- ½ kg świeżych grzybów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 2 cebule
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki gęstej śmietany
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- 1 listek laurowy
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać pokrojone na małe kawałki grzyby i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę, miód oraz koncentrat pomidorowy.
Dokładnie wymieszać i doprawić d smaku pokruszonym listkiem laurowym, zielem angielskim, solą oraz pieprzem.
Dusić kolejne 5 minut do zgęstnienia sosu.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.