
Składniki:
- 1 kg mięsa wieprzowego
- 8 rzep
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki smalcu
- 1 szkl gęstej kwaśnej śmietany
- sól

Składniki: 6 kalarepek sól cukier łyżeczka masła ½ łyżeczki Vegety łyżka masła łyżka mąki 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki mleka ½ szkl śmietany kremówki Sposób wykonania: Kalarepki obrać i pokroić na cząstki po czym wrzucić je na warzącą wodę. Dodać do niej masło, sól oraz cukier i vegete i gotować na małym ogniu około…
Składniki: 8 kalarepek 2 łyżki posiekanego koperku sok z cytryny 1 szkl kwaśnej śmietany sól biały pieprz Sposób wykonania: Umyte kalarepki obrać ze skórki i pokroić w cieniutkie plasterki. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, odstawić na 20 minut. W między czasie śmietanę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i lekko spienić trzepaczką.…