Składniki: ½ kg mięsa mielonego bułka tarta jajko 500 gr sera pleśniowego oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz do smaku majeranek, słodka papryka Sposób wykonania: Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy mięsnej formować kotleciki. Do środka każdego kotlecika włożyć kawałek sera pleśniowego. Dokładnie zlepić, obtoczyć w bułce tartej i smażyć…
Tag: smażone
Listy
Kostki rybne na ostro
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 4 kostki rybne 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki musztardy 2 jajka sól, majeranek, tymianek 3 łyżki oleju ½ szklanki majonezu 1 łyżeczka przyprawy curry cytryna 2 pomidory Sposób wykonania: Kostki rybne rozmrozić, jajko rozmącić, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić, solą, majerankiem, tymiankiem. Małą blaszkę posmarować olejem. Kostki rybne ułożyć na…
Listy
Potrawka z boczkiem i kiełbasą
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków 3 cebule 3 twarde jabłka 60 dkg cienkiej kiełbasy 30 dkg bekonu natka pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Obrane jabłka, ziemniaki i cebulę pokroić w dużą kostkę, kiełbasę w talarki, boczek w dużą kostkę. W garnku przesmażyć kiełbasę i boczek dodać ziemniaki i cebulę, przesmażyć, podlać ½ litra gorącej wody,…
Listy
Roladki z kurczaka z boczniakami Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 35 dkg świeżych boczniaków 4 podwójne piersi z kurczaka 1 duża cebula jajko 15 dkg sera pleśniowego ½ szklanki bułki tartej 3 łyżki masła ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie umyć, odciąć twarde korzonki, pokroić w paski, poddusić na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę, doprawić…
Listy
Ser Brie pieczony z płatkami migdałów
by Kasia Nowak • • 0 Comments
Składniki: 1 serek Brie 1 łyżeczka masła 1 łyżka płatków migdałów Sposób przyrządzenia: Płatki migdałów podsmażyć na maśle aż lekko się przyrumienił. Serek brie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 10 – 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Ser wyłożyć na talerz, polać płatkami migdałowymi i masłem.…